banner est whatsapp

Éxit de la XV Plantada i Exhibició de Puntaires de la Fira de Santa Llúcia de l´Arboç 2010

L'Arboç, 14/12/2010

En el marc de la tradicional Fira de Santa Llúcia de l´Arboç, la única fira temàtica dedicada al món de la punta al coixí a Catalunya, el passat diumenge va tenir lloc al parc de Santa Llúcia de l´Arboç la XVI edició de la tradicional Exhibició i Plantada de Puntaires de la Fira Santa Llúcia.


Amb més de 1000 puntaires inscrites i 30 parades de productes relacionats amb la punta al coixí, l’Exhibició i Plantada de Puntaires de Sta. Llúcia de l’Arboç està plenament consolidada com la trobada de puntaires més important de les que es celebren a Catalunya desprès de l’itinerant Diada de la Puntaire organitzada per l’Associació Catalana de Puntaires.

En aquesta edició un 55% de les puntaires procedeixen de la demarcació barcelonina, un 30 % de la província de Tarragona, un 6 % d’Aragó, un 5% del País Valencià, un 3% de la demarcació lleidatana i un ’2% de la província de Girona. El grup de puntaires que ve de més lluny són les Puntaires de la bonica població castellonenca de L’Alcora.

A part de les 1000 puntaires inscrites, van assistir més 2000 acompanyants, que sumat a la resta de públic que visita la Fira de Santa Llúcia, va fer que el diumenge 12 de desembre es concentressin a l’Arboç més de 10000 persones.

Les puntaires van ser obsequiades amb un tall de coca amb xocolata, aigua, i diversos obsequis. A més totes les inscrites tenien durant tot el diumenge l’entrada gratuïta al Museu de Puntes al Coixí, que va obrir ininterrompudament d’11 del matí a 8 del vespre.

Les puntaires també van poder gaudir de dues extraordinàries exposicions. A l’Escola de Puntaires es va realitzar la tradicional exposició dels treballs de les alumnes. I a la Casa de Cultura es va realitzar l’exposició local de puntes al coixí, que aquest any tractava la temàtica de les peces de núvia

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
dfgfjhgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat