banner est whatsapp

Sopar cloenda de temporada 2010 dels Minyons de l´Arboç

L'Arboç, 28/01/2011

La nit del passat 22 de gener, els Minyons de l´Arboç van celebrar el sopar de cloenda de la temporada 2010 amb la presència de 150 minyones i minyons, perfectament engalanats i amb moltes ganes de festa. La celebració va ser molt participativa.


La nit del passat 22 de gener, els Minyons de l’Arboç van celebrar el sopar de cloenda de la temporada 2010 amb la presència de 150 minyones i minyons, perfectament engalanats i amb moltes ganes de festa. La celebració va ser molt participativa.

En el torn de parlaments van participar en Francesc Robles, Defensor del Minyó, el President Jaume Ventura, el Cap de Colla Josep Ma. Vera i va tancar l’Alcalde de la Vila i Minyó, Carles Ribé i Solé.

El Francesc Robles, va agrair la presència de tothom a l’acte, i va demanar assistència i bona disposició per la represa de les activitats castelleres de la colla que es durà a terme en els propers dies. El President, va incidir en aquesta qüestió, demanant a tothom compromís i esforç. Va recordar als minyons que ens han deixat durant l’any passat, com va ser el cas de l’Esteve Cruanyes, membre co-fundador, creador del logotip dels Minyons i autor de treballs bibliogràfics sobre castells a l’Arboç. També va destacar la lleialtat i capacitat de patiment de Manuel Gutiérrez “Marchena” baix històric de la colla, o al Julià Suau, fotògraf arbocenc que també va acompanyar la colla en totes les seves etapes.

Va cloure el seu parlament felicitant els membres de la colla per les actuacions de la passada temporada on s’hi va estar a punt de carregar el primer 4 de vuit a la última actuació a la Plaça de les Cols de Vilanova i la Geltrú. Va intervenir el Cap de Colla, Josep M. Vera, amb un missatge engrescador davant l’imminent inici de la temporada, d’aquí a pocs dies, per preparar la visita a Valls del proper diumenge, dia 30 de gener per participar a les Festes Decenals. També va agrair a tothom la aportació i presència durant la passada temporada.

Va tancar el torn de parlaments l’Alcalde de la Vila, Carles Ribé, que igualment que el President, va agraïr a tothom la seva aportació durant la temporada, va anunciar que els treballs de construcció de “Can Freixas”, (futur hotel d’entitats on hi ha un espai adaptat per assatjos i activitats dels Minyons), serà operatiu en poques setmanes. Va cloure el seu parlament demanant al Cap de Colla “... que el primer 4de8 el reservéssim per a la Plaça de la Vila de l’Arboç... “

En el decurs dels parlaments, es va fer públic els beneficiaris dels trofeus Minyons Fidels, guardons instaurats a la temporada 2009. Amb aquests guardons es vol premiar aquelles minyones i minyons que posen de manifest el seu compromís i bona disposició en favor del col•lectiu. En aquesta edició, han estat guardonats en Jose M. Vila Bulnes, històric baix de la colla, a proposta de la Junta Tècnica, i el Salvador Bassa, habitual agulla, que va ser proposat per la Junta Administrativa. Els membres mes joves van fer una coreografia musical molt treballada on s’hi escenificaven fins i tot petits pilars, a l’estil de la “moixiganga valenciana” però amb un estil mes modern, amb una adaptació de la cançó L´Empordà, de Sopa de Cabra... el ball va continuar fins a les 3 h de la matinada.

Tot plegat, un senzill, divertit i participatiu acte de cloenda, que també va ser el punt de partida de l’inici de la present temporada 2011, que s’encetarà diumenge proper a Valls.

Peu de foto: Desquerra a dreta, el defensor del minyó, el cap de colla, els guardonats com a Minyó “Fidel” José M. Vila i Salvador Bassa, el President, i l’alcalde (i minyó) de l’Arboç. (Foto. Ana M. Sánchez)

Font: Minyons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat