banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç aprova una moció per demanar que els que els bancs no puguin demanar el deute hipotecari després d´embargar un habitatge

L'Arboç, 01/02/2011

En el darrer cicle econòmic expansiu, el vertiginós augment del preu de l´habitatge, uns tipus d´interès a mínims històrics, una normativa molt laxa vers la responsabilitat dels bancs i caixes davant les condicions ofertades per a crèdits i hipoteques, han empès desenes de milers de famílies a hipotecar-se fins a 40 anys per poder fer front a la despesa mensual derivada de l´accés a l´habitatge


En el darrer cicle econòmic expansiu, el vertiginós augment del preu de l’habitatge, uns tipus d’interès a mínims històrics, una normativa molt laxa vers la responsabilitat dels bancs i caixes davant les condicions ofertades per a crèdits i hipoteques, han empès desenes de milers de famílies a hipotecar-se fins a 40 anys per poder fer front a la despesa mensual derivada de l’accés a l’habitatge. Moltes famílies tenen actualment el 50% dels ingressos familiars dedicats a la seva jubilació i, si no la poden pagar, perden l’habitatge.

Al 2009 es van embargar més de 18.000 habitatges a Catalunya. Però, a més, el banc no només es queda amb l’habitatge per un preu molt menor pel qual es va signar la hipoteca, sinó que a més el deute segueix viu descomptant-li el valor del bé executat.

Per això, l’Ajuntament de l’Arboç ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC per demanar la modificació de la legislació vigent en aquest sentit, és a dir, que un cop embargat l’habitatge, el banc no pugui demanar el deute hipotecari.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
tdfy5rt
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat