banner est whatsapp

Recuperades tres fonts històriques de l´Arboç

L'Arboç, 01/02/2011

L´Ajuntament de l´Arboç ha recuperat tres fonts històriques del municipi, que com a conseqüència del pas dels anys i l´abandonament, havien quedat sepultades en mig dels camps i la muntanya.


L’Ajuntament de l’Arboç ha recuperat tres fonts històriques del municipi, que com a conseqüència del pas dels anys i l’abandonament, havien quedat sepultades en mig dels camps i la muntanya. Aquestes són la Font de Beu i tapa, la Font Sana i la Font del Marquès. Aquesta última encara té aigua i l’equip de govern ha decidit recuperar-la. A més, s’ha localitzat una quarta font, la del Pont de Ferro.

Gràcies a un Pla d’Ocupació de la Diputació i la Caixa, el Ventall ha fet una important tasca. La primera i imprescindible actuació va ser l´arranjament dels diferents camins d´accés que s´havien malmès, o fins i tot havien desaparegut amb el pas dels anys. Un cop arranjat el camí, es van iniciar les tasques de descoberta de cadascuna de les fonts, desbrossant i netejant els voltants.

D’aquesta manera, l’equip de govern ha fet possible la recuperació d’una part del patrimoni històric de l’Arboç i ja ha anunciat que té la intenció de fer visitables aquestes fonts, creant unes rutes per poder donar-les a conèixer.

Font: Ajuntament de l´Arboç

La Font de Beu i Tapa
La Font del Marquès
La Font Sana
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
jjhghjg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat