banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç clausura l´àrea de reciclatge d´emergència del costat del CAP

L'Arboç, 02/05/2022 12:09:03

Des del consistori s´està informant els veïns de la zona i s´està realitzant una campanya pedagògica de sensibilització per incentivar el sistema de recollida porta a porta


L'Ajuntament de l'Arboç clausurava definitivament ahir diumenge 1 de maig l'àrea de reciclatge d'emergència situada a l'aparcament del costat del Centre d'Atenció Primària CAP. L'acció s'ha dut a terme per diversos motius, entre els quals hi ha la instal·lació d'uns mòduls corresponents a la primera fase de l'ampliació del centre sanitari.

Aquests mòduls s'ubicaran a la zona on ara es troba aquesta àrea de reciclatge d'emergència. Aquesta primera ampliació permetrà als professionals sanitaris oferir un millor servei, ampliar el nombre de visites que podran ser ateses i evitar la saturació d'espais que actualment presenten les instal·lacions del CAP.

Des de l'Ajuntament s'informa, però, que aquesta no és l'única raó del tancament d'aquesta zona. Aquesta decisió també ha estat presa després d'avaluar el mal ús continu de l'àrea de recollida d'emergència per part d'algunes persones, que havia convertit aquest espai de reciclatge en un punt d'abocament incontrolat de deixalles, sense reciclar, amb els consegüents problemes de salubritat, brutícia i molèsties al veïnat, i just al costat del CAP. Aquestes actuacions per part d'alguns encareix el cost de la recollida i que podria arribar a suposar un augment de la taxa d'escombraries.

Amb l'objectiu de capgirar aquesta tendència i incentivar a tota la població a reciclar més i millor, l'Ajuntament ha iniciat una campanya de sensibilització per tal de revertir accions com aquestes, augmentar el volum de recollida "Porta a Porta" i en definitiva, incentivar el reciclatge a la nostra vila. Aquesta campanya es realitzarà a través de cartells informatius, díptics i també a les escoles del municipi, per tal de sensibilitzar i educar els més joves de casa.

Tot i la retirada d'aquesta àrea, encara queda operativa una àrea de reciclatge d'emergència més que es troba ubicada a l'antic camp de futbol municipal. En poden fer ús les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l'horari establert del "Porta a Porta", que és a partir de les 21 hores. Tot i fer ús d'aquesta àrea, és important seguir les pautes del reciclatge i separar la brossa per fraccions igualment.

Tanmateix, des de l'Ajuntament informen que per a desfer-se de residus voluminosos, s'ha d'utilitzar els serveis de la deixalleria comarcal de Bellvei ubicada al Camí de la Cometa, S/N del Vendrell. El seu horari és: de dilluns a divendres ( matí 9 a 13 h i tarda de 15 a 18 h) i dissabtes ( matí de 9 a 12 h i tarda de 15 a 17 h), amb el telèfon 977 662 683.

Font: redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat