banner est whatsapp

L´Arboç impulsa una nova campanya per a potenciar el reciclatge i la recollida porta a porta d´escombraries

L'Arboç, 03/05/2022 10:30:44

Sota el nom de "A l´Arboç residu 0", la nova campanya aclareix dubtes i de la qual s´estan repartint tríptics per totes les cases, es penjaran cartells, i també es treballarà a les escoles i instituts


Descarrega el tríptic de la campanya aquí

L'Ajuntament de l'Arboç, amb l'objectiu de millorar l'eficiència del servei de recollida de brossa porta a porta i fomentar-ne més el seu ús, impulsa una nova campanya de sensibilització mediambiental dirigida a totes les famílies arbocenques. L'Arboç va ser el primer municipi de la comarca del Baix Penedès a implantar la recollida d'escombraries amb el sistema "porta a porta", sent un dels municipis que aconsegueix millors índexs de reciclatge. Amb tot, des de l'Ajuntament s'ha detectat una baixada dels percentatges en els darrers temps que es vol revertir amb la posada en marxa d'aquesta campanya.

"A l'Arboç residu 0" és una campanya de sensibilització mediambiental que vol ajudar a les famílies a aclarir els possibles dubtes que hi puguin haver. Aquesta campanya destaca per anar dirigida especialment als més joves de les cases. Per això, està previst que també es reparteixin tríptics informatius a les escoles i instituts i que es treballi a classe. Per això, els tríptics inclouen un joc on s'ha de dipositar els diferents residus al cubell del color corresponent.

Des de l'Ajuntament monitoritzen constantment el funcionament de la recollida de residus al municipi, per això ja fa un any i mig es va modificar l'horari de recollida i també la ubicació de la deixalleria mòbil. La darrera actuació ha estat l'eliminació, aquest passat diumenge 1 de maig, de l'Àrea de recollida de residus d'emergència que hi havia al pàrquing del costat del Centre d'Atenció Primària CAP.

Des de l'Ajuntament recorden la importància de reciclar correctament per complir amb la directiva ambiental europea, esdevenir un municipi més sostenible, i també per reduir la taxa d'escombraries. Per això, s'informa que segons l'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència vigent, no reciclar i no respectar les franges per treure la brossa al carrer pot suposar una sanció de fins a 150 €.

Amb totes aquestes mesures l'ajuntament vol incentivar a la població i posar les màximes facilitats per fomentar el reciclatge i augmentar el volum de brossa reciclada.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat