banner est whatsapp

Diada del 20è aniversari de la represa dels Minyons de l´Arboç i homenatge a Pau Albornà Torras

L'Arboç, 13/06/2022 11:14:36

La jornada d´aquest dissabte va començar d´hora. Una petita representació de la colla va acudir a la Festa Popular Pau Albornà Torras que se celebrava al Casal de Joves de Sant Just Desvern.


Els Minyons de l'Arboç van celebrar aquest passat dissabte 11 de juny la Diada 20è aniversari de la seva represa. La jornada va començar d'hora perquè una petita representació de la colla va acudir a la Festa Popular Pau Albornà i Torras que se celebrava al Casal de Joves de Sant Just Desvern.

El Pau va ser membre dels Minyons de petit i d'adolescent abans d'anar a viure a Sant Just i integrar-se a la colla dels Castellers d'Esplugues. Malauradament, va morir en un accident de trànsit ara fa 10 anys, deixant en tan curta trajectòria moltes amistats i feina feta.

En el sentit homenatge els Minyons van plantar, junt amb els "Cargolins" d'Esplugues, un pilar de quatre, i on una menuda enxaneta, la Lucía, s'estrenava com a castellera just dues setmanes després de començar a assajar. Els Minyons van fer entrega a la família d'una foto emmarcada del primer quatre de set de la represa, on el Pau hi va participar com a quart.

Ja a la tarda, a dos quarts de sis i a la plaça de la Vila de l'Arboç, va començar la Diada 20è aniversari de la represa, on els Minyons van actuar juntament amb les colles convidades: la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove de Castellers de Sitges i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

Va ser una molt bona jornada pels Minyons de l'Arboç gràcies a la presència de gran part dels membres de la colla, que va possibilitar la consecució de dos castells inèdits aquesta temporada, el dos de sis i quatre de sis amb el pilar. Fins i tot es van arribar a plantejar el tres de set, que finalment descartaven pels pocs assajos complets que han pogut fer fins ara. Cal destacar que la petita Lucía va tornar a fer un pilar, estrenant-se doblement en una gran jornada per a ella i la seva família.

Les altres colles acompanyants van fer també prou bon paper, destacant la clàssica de vuit de la Vella i el tres de set i pilar de cinc de Sitges. La Jove Vilafranquina continua la seva progressió i va poder completar els dos bàsics de sis: el tres i el quatre.

Als Minyons, en definitiva, els hi va quedar molt bon regust. A una setmana de la important actuació a Algemesí amb la Nova Muixeranga, els Minyons ja truquem a la porta dels castells de set que és on volen i poden estar.



Fitxa tècnica per ordre d'actuació:

Colla Vella dels Xiquets de Valls: Pd5, 4d8, 2d7, 3d8, 2Pd5, 2Pd4

Minyons de l'Arboç: Pd4, 4d6p, 2d6, 3d6p, Pd4

Colla Jove de Castellers de Sitges: Pd4, 2d6, 3d7, 4d6p, Pd5

Colla Jove Xiquets de Vilafranca: Pd4, 3d6, 4d6, 3d6p(id), 3d6p(id), Pd4

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat