banner est whatsapp

Els treballadors de Sekurit de Saint Gobain faran tres setmanes de vaga contra l´acomiadament massiu de 42 persones

L'Arboç, 13/06/2022 12:53:51

Existeix el temor real que després d´aquest ERO el següent pas sigui el desmantellament total de la fàbrica de l´Arboç, una possibilitat que ja es va intuir després del tancament de la planta Glass l´any 2020


Els treballadors i treballadores de Saint Gobain Sekurit de l'Arboç han convocat una vaga del 19 de juny al 8 de juliol, en protesta pels acomiadaments que ha anunciat la multinacional francesa que al·lega una caiguda de la demanda de vidres per l'automoció.

L'empresa pretén acomiadar 42 persones (inicialment va dir que serien 60) tal com s'ha exposat en la primera de les reunions amb els sindicats. A més de la fàbrica de l'Arboç els acomiadaments massius també afecten la factoria d'Avilés, amb 42 acomiadaments i 9 empleats d'oficina entre l'Arboç i Madrid.

Els empleats de l'Arboç temien que arribés aquesta retallada a la divisió de Sekurit després del tancament de la de Glass l'any 2020.

Ara el cop arriba a Sekurit i els treballadors faran vaga tres setmanes. És el període que durarà la negociació. El temor és que després d'aquest expedient a la divisió d'automoció el pas següent sigui el desmantellament total de la fàbrica de l'Arboç, una possibilitat que ja es va intuir després del tancament de la planta de Glass.

Saint Gobain és l'empresa més gran del Baix Penedès i qualsevol retallada de plantilla és un cop per a l'economia del Baix Penedès, una comarca que ja està molt castigada per la manca d'indústria i que té els índexs d'atur més alts de Catalunya.

El Baix Penedès encara 'espera el procés de dinamització i inversions que va prometre la Generalitat de Catalunya i que no s'ha fet efectiu, i que té l'objectiu d'assentar indústria que generi ocupació.


 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat