banner est whatsapp

La 5a Jornada dels Esperitats se celebrarà a l´Arboç aquest diumenge 19 de juny

L'Arboç, 15/06/2022 18:08:04

Comptarà amb una caminada per la natura amb descoberta i tast de plantes primaverals comestibles, a més de dos tallers, un per aprendre a elaborar ratafia i un altre de vi de nous


L'Ateneu Arbocenc organitza la 5a Jornada dels Esperitats, que se celebrarà aquest pròxim diumenge 19 de juny al local de l'entitat, situat al carrer de Rafael de Casanova 47.

Abans dels tallers de diumenge, aquest divendres 17 de juny a les 7 de la tarda, es durà a terme una caminada amb el Marc Talavera, membre del col·lectiu Eixarcolant, on podrem descobrir i conèixer les plantes silvestres del nostre entorn, a més d'aprendre on i quan surten i per a què les podem utilitzar. La caminada acabarà amb un tast de plantes silvestres comestibles de primavera al bell mig de la natura.

La jornada de diumenge començarà a 2/4 d'11 del matí, amb un primer taller dedicat a l'elaboració de la ratafia, a càrrec de l'arbocenc Josep Maria Romagosa, que explicarà la seva experiència d'experimentació constant que li ha permès conèixer i identificar les essències de les plantes per acabar fent la ratafia, amb un mètode ancestral íntimament connectat amb les fases lunars.

Després d'aquest es durà a terme el segon taller, aquesta vegada dedicat a l'elaboració del conegut com a "vi de nous", i de la mà del també arbocenc Jordi Arnabat, elaborador artesanal de begudes de la terra, que ens parlarà de receptes que passen de generació en generació.

Les persones interessades a assistir s'han d'inscriure a l'enllaç web: http://bit.ly/esperitats2022

El preu de la inscripció a la caminada i el tast és de 20 euros, i el preu dels dos tallers és de 25 euros. Aquelles persones que s'apuntin a la caminada amb tast i als tallers tindran un descompte de 5 euros.

Els assistents als tallers d'elaboració de ratafia i vi de nous hauran de portar dos recipients de boc gros de 2 litres de capacitat.

Per a més informació contacteu a l'e-mail ateneuarbocenc@gmail.com

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat