banner est whatsapp

La 47a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya se celebrarà a l´Arboç aquest dissabte 8 d´octubre

L'Arboç, 04/10/2022 18:35:10

Comptarà amb la participació de gairebé una setantena de colles vingudes d´arreu del país.


Aquest dissabte 8 d'octubre l'Arboç acollirà la 47a edició de la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, organitzada conjuntament entre el Ball de Bastons de l'Arboç i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. La trobada comptarà amb la participació de gairebé una setantena de colles vingudes d'arreu de Catalunya, i s'espera que encara en vinguin algunes més. En total, seran uns 1.200 bastoners i bastoneres que ballaran pels carrers de la vila durant la tarda d'aquest pròxim dissabte.

La Trobada s'iniciarà durant el matí, amb la realització de rutes pels carrers de la vila per parlar de la història de la colla bastonera arbocenca, dels seus orígens, de la incorporació de la dona en el ball de bastons, les músiques, etc. A partir d'1/4 de 6 de la tarda es faran 4 cercaviles per diferents carrers de la vila. És important destacar que totes les cercaviles començaran i acabaran al Parc de Santa Llúcia, amb una gran ballada conjunta. Un cop finalitzades, cap a 2/4 de 8 del vespre, es faran els parlaments i s'entregaran els records de la trobada en aquest mateix espai.

A continuació, a l'antic Camp de Futbol Municipal, tindrà lloc el sopar de germanor bastoner amb l'assistència de 1200 persones. Un cop finalitzat, a partir de les 10 de la nit, se celebrarà un concert gratuït per a tothom amb el ball de gralles "So Nat", el grup de versions "La Traca", i tancant la festa el Dj. arbocenc i membre de la colla bastonera local, Jordy Ribé.

Per a poder realitzar un desplegament per a tanta gent, el grup bastoner arbocenc comptarà amb més de 90 voluntaris de l'Arboç i comarca. També cal destacar la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç per a dur a terme aquest esdeveniment a més de diverses empreses locals i penedesenques.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat