banner est whatsapp

La Farmàcia Suriol de l´Arboç ha estat distingida amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat

L'Arboç, 31/10/2022 09:03:26

Andreu Suriol va rebre el guardó el passat dijous 27 d´octubre de mans del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i del Conseller d´Empresa i Treball, Roger Torrent


La Farmàcia Suriol, situada al carrer Major 22 de l'Arboç, ha estat distingida amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya 2022, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Andreu Suriol, el seu fill Albert Suriol, 3a i 4a generació respectivament i la resta de la família, van recollir el premi. Amb aquesta distinció, la Farmàcia Suriol se suma a la llista d'establiments centenaris de l'Arboç. Cal destacar que la Farmàcia Suriol ha estat l'únic establiment condecorat del Baix Penedès en aquesta edició.

Des de l'Ajuntament han felicitat a la Família Suriol per la seva trajectòria a la vegada que es destaca la importància de comptar a la vila amb comerços i establiments amb llarg recorregut com el cas de la Farmàcia i tants d'altres, com un senyal d'un bon teixit comercial que s'ha sabut adaptar als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania.Una Farmàcia amb molta història.

L'any 1920, Andreu Suriol Farré, llicenciat en Farmàcia per la UB, va adquirir la farmàcia Roquer del carrer Major 19, la farmàcia del germà del propietari de la Giralda, i la va traslladar vint-i-cinc metres fins a casa seva, a l'actual ubicació, al carrer Major 22.

La seva propietat va passar al seu fill Agustí Suriol Escofet, llicenciat en Farmàcia també per la UB com el seu pare. A la mort prematura d'Agustí Suriol el 1980, la propietat passà al seu fill i actual propietari Andreu Suriol Ribé, també llicenciat per la UB.

Tant Andreu Suriol Farré com el seu fill Agustí com el seu net Andreu, han estat Inspectors Farmacèutics Titulars del partit farmacèutic de l'Arboç i Banyeres del Penedès, i, per tant, responsables del sanejament de les aigües de consum públiques i d'altres funcions de salut pública, des de juny de 1921 fins al febrer de 2010.

La farmàcia ha anat reformant-se seguint les necessitats assistencials que ho han fet necessari, no quedant cap reminiscència estructural d'aquella farmàcia primitiva. Actualment, a part de la seva activitat assistencial al públic, també dona servei a més de cent farmàcies de la contornada en el seu vessant de laboratori acreditat de formulació magistral per a tercers, amb una infraestructura logística molt competitiva, per la seva professionalitat i immediatesa.

Els Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya tenen com a objectiu distingir les persones físiques o jurídiques amb establiment operatiu a Catalunya, les entitats de l'àmbit del comerç que les representen en l'àmbit territorial o sectorial i els ens públics que hagin destacat per la seva iniciativa comercial i que, per la seva trajectòria, la seva innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera més rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat