banner est whatsapp

L´Arboç acollirà la 4a edició de la Jornada d´Equitat del Món Casteller

L'Arboç, 10/11/2022 18:46:58

Organitzada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, se celebrarà el dissabte 26 de novembre, i l´eix temàtic serà "La Comunicació". Les inscripcions per assistir ja són obertes en línia al web: https://collescastelleresdecatalunya.cat


La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha obert les inscripcions de la 4a edició de la Jornada d'Equitat del Món Casteller, que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a l'Arboç.

El programa, definit a partir del treball de la Comissió d'Equitat, impulsora de la iniciativa, compta enguany amb un format diferent respecte les edicions anteriors. La jornada començarà a Can Freixas, el local d'assaig dels Minyons de l'Arboç, la colla amfitriona, on després de la benvinguda i una presentació que farà valdre la importància dels protocols d'acció a les colles, els assistents, a partir de tres quarts de deu del matí, es dividiran en dos grups.

Es realitzaran dos tallers.
Hi haurà la possibilitat de participar en un taller titulat: Comunicació inclusiva als castells a càrrec de Sílvia Llopart, de La Sembra. L'objectiu serà revisar el llenguatge textual per oferir eines gramaticalment acceptades i ajustades a les necessitats de les colles castelleres, tenint en compte també el llenguatge audiovisual (fotos, infografies, etc.) que té un pes molt important en la comunicació i cal posar consciència en què i com es comunica a través de les imatges. A més, es tendirà a abordar la mirada inclusiva i no sexista per construir una comunicació que permet revisar la presència de la dona, els estereotips i els rols de gènere i la creació de referents femenins tan necessaris al món casteller.

D'altra banda, al taller: "Espai per compartir experiències en l'abordatge de situacions de violència a les colles", a càrrec de Glòria Balada, del Far Cooperatiu, s'oferirà una dinamització participativa per analitzar de forma col·lectiva les eines i procediments utilitzats per l'abordatge de casos de violència masclista i d'assetjament en el món casteller. La finalitat serà que mitjançant aquesta metodologia es puguin compartir bones i males pràctiques i facilitar la incorporació de millores en els processos propis de cada colla.

Temps de debat.
A partir d'un quart d'una del migdia, al teatre "El Centre" de l'Arboç se celebrarà la taula rodona "Qui explica el món casteller? La dona i la comunicació als castells". Comptarà amb la participació de Raquel Sans, Aina Serra, Judit Benages, Aina Mallol, Laura Grau, Carmen Montesinos, Elisenda Rovira i altres dones que han format part de la reflexió àmplia i transversal sobre el paper de la dona als mitjans especialitzats, i el futur de la comunicació castellera i els nous canals.

A diferència d'altres jornades impulsades per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, aquesta és oberta a totes les castelleres i els castellers que hi vulguin participar. Les inscripcions es poden formalitzar a la pàgina web de la Coordinadora https://castellscat.cat

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
jjhghjg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat