banner est whatsapp

Actuació dels Minyons de l´Arboç en el Dia de la Colla dels Bordegassos de Vilanova

L'Arboç, 15/11/2022 10:15:26

A més dels amfitrions, també hi van actuar els Minyons de Terrassa i els Sagals d´Osona


FOTOS: Autora: Anna Montoto

Aquest passat diumenge 13 de novembre, els Minyons de l'Arboç van concloure la seva temporada amb una reeixida actuació a Vilanova i la Geltrú. Els Minyons arribaven amb les forces ben justes després d'unes males actuacions i amb els ànims a mig pal.

L'actuació, però, va estar molt treballada per la tècnica a fi i efecte d'acabar una temporada postpandèmia prou difícil de manera digna. Es van preparar els tres castells que durien a plaça les darreres dues setmanes i també es va reforçar el nivell de dosos per a consolidar-los.

El resultat va ser ben bo i els comptats membres que van anar a plaça, recolzats per uns quants efectius dels seus apadrinats Xiquets de Torredembarra a la pinya, van aconseguir que la darrera actuació fos ràpida, sòlida i sense complicacions.

Cal destacar la canalla, que mai falla, amb l'estrena a terç del pilar del tres de sis amb agulla de la Ivet, que fins fa poc feia d'enxaneta, i de l'estrena de l'Ona com a acotxadora. Els Minyons tenen un bon planter amb nou menuts que reclamen més compromís als pisos de baix i a la colla en general.

Pel que fa a les altres colles va ser una actuació capitanejada pels Minyons de Terrassa, amb el tres de nou com a castell principal. Els Bordegassos van signar una gamma alta de set, destacant la torre i el poc vist set de set. Els Sagals van dur clàssica de set amb el quatre amb el pilar com a millor castell. En general tots molt segurs i executats sòlidament.

Contents d'haver resistit, els Minyons, sempre amb el hàndicap de ser una vila de poc més de 5000 habitants a tocar de tres importants focus castellers com Valls, Vilafranca i el Vendrell, estan molt orgullosos de poder continuar donant guerra i donant la cara amb la cinquantena d'efectius fidels amb els quals compten. Ara toca descansar després de més d'un any en actiu, celebrar la festa de final de temporada i encarar amb forces renovades la pròxima temporada.

 

Fitxa tècnica per ordre d'actuació

Bordegassos de Vilanova: 5d7, 7d7, 2d7, 2Pd5, 4Pd4

Minyons de Terrassa: 2d8f, 3d9f, 5d8, Pd6, Vd5

Sagals d'Osona: 4d7, 4d7p, 3d7, 2P4

Minyons de l'Arboç: 2d6, 3d6p, 3d6, Pd4(i), Pd4, Pd4

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat