banner est whatsapp

Les obres d´ampliació definitives del CAP de l´Arboç començaran el darrer trimestre d´aquest 2023

L'Arboç, 20/01/2023 18:22:29

L´Ajuntament celebra aquesta notícia i reclama que es recuperi el servei d´urgències 24 hores


L'Ajuntament de l'Arboç celebra l'anunci que ha fet avui divendres Imma Grau, gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, durant la seva visita a les instal·lacions provisionals del CAP de l'Arboç que van entrar en funcionament el passat 11 de gener per atendre als pacients mentre es realitzi l'ampliació definitiva.

Les obres, incloses en els pressupostos de la Generalitat del 2022, s'iniciaran el darrer trimestre d'aquest 2023 i finalitzaran el 2024. El nou edifici s'ubicarà al mateix aparcament a tocar de les instal·lacions actuals en uns terrenys municipals cedits per l'Ajuntament, i comptarà amb una superfície útil d'uns 400 m².

Aquesta ampliació, tal com ha explicat Imma Grau, respon a la voluntat del Departament de Salut per donar resposta a totes les necessitats i dimensionar les instal·lacions a la població de l'Arboç i rodalia que actualment ja és de 16.000 persones. Amb l'obertura de les instal·lacions provisionals, s'han pogut incorporar nous professionals que presten servei a l'Arboç i evitar molts desplaçaments al Vendrell i Calafell. En aquestes instal·lacions provisionals es disposa de sis consultes en les quals se centralitza l'atenció pediàtrica, l'atenció a la dona, l'atenció a la salut mental tant d'adults com d'infants i joves, treball social, educació maternal i l'activitat de fisioteràpia.

L'alcalde de l'Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès Joan Sans, ha agraït la visita i s'ha felicitat per l'anunci de l'inici de les obres aquest mateix any. Ha recordat que aquesta és una reivindicació de fa més de 15 anys i ha reclamat el retorn de les urgències 24 h tan aviat com es pugui. "Estem contents per aquest anunci, però hem d'oferir un servei de qualitat a tots els arbocencs i arbocenques i els ciutadans dels pobles veïns, i això passa pel retorn del servei d'atenció d'urgències les 24 hores del dia".
La visita a les instal·lacions també ha comptat amb la presència de David Alquézar, delegat del Govern al Penedès, i Montse Pérez, regidora de Salut de l'Ajuntament de l'Arboç.

Aquest servei es va oferir a l'ABS de l'Arboç fins a l'any 2011. Actualment, l'ABS de l'Arboç ofereix un servei d'atenció continuada cada dia de l'any de 8 a 20 h.

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat