banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç s´acomiaden de Joan Vallès Figueras

L'Arboç, 08/03/2023 10:15:19

Va ser fundador, soci i casteller des de la creació de la colla l´any 1958. En acabar la cerimònia van enlairar un pilar de dol


El passat dijous 2 de març els Minyons de l'Arboç van acomiadar el seu company Joan Vallès Figueras. Nascut a l'Arboç el 1933, va ser fundador, soci i casteller des de la creació de la colla l'any 1958.

La cerimònia va començar a les 4 de la tarda en una església de Sant Julià plena de gom a gom. Després de la missa van tenir lloc diversos parlaments. El primer va ser a càrrec de Xavier Canals, director de l'Elenc Artístic Arbocenc, que va recordar la dilatada trajectòria de Vallès en el món teatral tant a l'Arboç com en l'àmbit català. Tot seguit va ser el torn de Laureà Inglada, president dels Minyons de l'Arboç, que va resumir la gran trajectòria castellera del Joan durant quasi vuitanta anys. Primer va fer esment de les quatre generacions de la família Vallès que han pres part en el món casteller. Quant al Joan, l'any 1942 va pujar a dosos en el seu primer castell amb la colla unificada de Valls a Vilafranca del Penedès.

El 1958 va ser un dels fundadors dels Minyons de l'Arboç i va pujar de terç en el primer 4 de 6 de la colla. El 1971 fou un dels segons del primer 5 de 7 de la colla. Amb motiu del 25è aniversari dels Minyons el 1983 va prendre part en la comissió que organitzà els actes de celebració. En la segona represa de la colla el 2002 va exercir de cap de colla. El 2013 va estar distingit amb el Premi a la trajectòria en la VII Nit de Castells a Valls per la seva vinculació amb el món casteller durant més de 70 anys.

També va explicar que els seus quatre fills també han estat castellers i que el Joan s'estimava molt els castells i va ser minyó fins a l'últim dia de la seva vida. Per acabar, va agrair a tot el món casteller les mostres de condol rebudes tant a la colla com a la família del Joan.

A continuació va parlar Andreu Suriol, amic seu de tota la vida, que va destacar la personalitat del Joan i la gran persona i amic que ens acabava de deixar. Per acabar va pujar la seva filla Ester Vallès, que va recordar les coses que li deia el seu pare i la força que li donava per continuar endavant.

En acabar la cerimònia els Minyons de l'Arboç van enlairar un pilar de dol.

Font: Minyons de l´Arboç - Redacció de Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat