banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç endega un Pla de Xoc contra l´incivisme

L'Arboç, 15/03/2023 10:51:46

Inicialment s´ha contractat a dos agents cívics que vetllaran per conscienciar a tothom sobre la recollida selectiva, neteja viària o recollida selectiva entre d´altres


L'Ajuntament de l'Arboç ha posat en marxa aquest març un pla de xoc per lluitar contra l'incivisme al municipi. Aquest pla, aprovat el passat mes de setembre fruit d'una moció del grup municipal CLAM, demanava la creació d'un pla de civisme amb agents cívics municipals.

Aquest pla vol corregir diferents comportaments o faltes d'alguns ciutadans i persones que estan de pas per la nostra vila. Per fer-ho, s'ha contractat dos agents cívics que vetllaran per conscienciar i informar els veïns i veïnes sobre les diferents normatives d'ús de l'entorn urbà, el reciclatge, etc.

La figura de l'agent de civisme públic no vol ser sancionadora,sinó la d'un conseller educador, sensibilitzador, informador, i fins i tot podrà fer de mitjancer en petits conflictes que no necessitin actuacions especials, fomentant la bona convivència dels ciutadans i ciutadanes, el respecte a l'entorn i la tinença responsable d'animals, entre d'altres.

Els agents cívics també disposaran de tota la informació per poder resoldre dubtes a la ciutadania sobre els serveis oferts al municipi aportant informació a qui ho pugui necessitar, o derivant la consulta al departament corresponent de l'Ajuntament per resoldre-ho tan ràpidament com es pugui.

Aquests podran resoldre dubtes sobre el reciclatge i separació de residus, drets i deures dels propietaris d'animals, ordenances municipals, i altres normatives i conductes esperades de bona ciutadania. També poden oferir informació sobre temes d'ajuts de serveis socials, plans d'ocupació i altres ajudes a persones amb necessitats.

L'objectiu és aconseguir un bon ús de l'espai públic, mobiliari urbà i augmentar el civisme de tots per gaudir d'una vila millor.


 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
jjhghjg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat