banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç rep una subvenció de 357.000 euros per a rehabilitar l´antic Cinema Arbosense

L'Arboç, 21/03/2023 19:16:28

Aquesta subvenció dels fons europeus s´ha atorgat després de la sol·licitud i el projecte que va presentar el consistori


L'Ajuntament de l'Arboç acaba de rebre una subvenció de 357.000 € provinents del "Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios" (PIREP) del Ministeri de transport, mobilitat i agenda urbana, per a l'execució del projecte integral de rehabilitació de l'espai Arbosense. El programa de rehabilitació que ha donat la subvenció promou la rehabilitació segons criteris d'estalvi i eficiència energètica d'edificis públics, per tal d'adequar-los als estàndard actuals de sostenibilitat i estalvi energètic.

L'actuació que s'efectuarà serà integral i busca rehabilitar aquesta mítica sala, que va ser un antic teatre, després un cinema i més tard i fins al dia d'avui una sala polivalent, per donar-li nous usos, millorar l'accessibilitat i convertir-la en un espai per a tota la població.

Però el projecte va més enllà de la rehabilitació de l'edifici. Aquest s'ubica al costat d'un gran espai exterior, la plaça d'Antonio Machado que està envoltada d'edificis amb gran valor patrimonial com l'Església de Sant Julià, declarada BCIN, o Cal Marquet.

La rehabilitació busca renovar aquest espai per donar-hi nou usos, millorar l'accessibilitat, l'entorn i revitalitzar el nucli antic del municipi guanyant espais per a les persones.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat