banner est whatsapp

Ple absolut de públic a l´Arboç en la X Fira Modernista del Penedès

L'Arboç, 18/04/2023 10:23:44

Milers de visitants han omplert els carrers de la vila en un cap de setmana de xifres rècord


Foto: Dona vestida d'època, membre d'uns dels grups de recreació, observant asseguda una de les magnífiques i impressionants estances de La Giralda, que excepcionalment va obrir portes per l'ocasió (Font: Ajuntament de l'Arboç)

Xifres de rècord, amb milers de visitants vinguts d'arreu de Catalunya, en la X Edició de la Fira Modernista del Penedès d'aquest passat cap de setmana. Un cop finalitzada la Fira, l'Ajuntament de l'Arboç ha fet un recompte general que ha donat unes xifres molt positives, i que confirmen una vegada més la gran acceptació d'aquest esdeveniment de temàtica modernista que novament ha situat la nostra vila com a capital cultural del Penedès. Al llarg d'aquest passat dissabte 15 i diumenge 16 d'abril, s'han representat més de 60 espectacles relacionats amb la temàtica d'època.

Un dels actes destacables d'aquesta desena edició ha estat la possibilitat de visitar els quatre edificis modernistes més importants de l'Arboç. Gairebé 3000 persones han visitat almenys un d'aquests: La Giralda, el palau Gener i Batet, Cal Pons i l'Hospital de Sant Antoni Abat. Des de l'ajuntament afirmen que en aquesta desena edició s'han superat totes les expectatives de públic en un cap de setmana assolellat amb temperatura agradable.

Cal destacar, com ja és habitual en aquesta Fira, la marató de teatre d'època al carrer, on les companyies participants han presentat els seus espectacles tematitzats en el modernisme davant del nombrós públic assistent. També ha estat molt notable la nombrosa presència de persones vestides d'època passejant pels carrers, moltes d'elles arbocenques, i d'altres, membres d'algun dels onze grups de recreació de l'època vingudes d'arreu de Catalunya i d'Alcoi (Alacant).

Des de la regidoria de Turisme han valorat aquest important èxit. En primer lloc, per l'impacte econòmic generat, i, en segon lloc, per la bona imatge turística de la nostra vila exercint la capitalitat cultural del Penedès.

La Fira Modernista del Penedès és una iniciativa de la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de l'Arboç, i que ja treballa per encarar l'edició de l'any vinent.

Font: Redacció

[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat