banner est whatsapp

Actuació dels Minyons de l´Arboç a l´Aplec de Llacuneta 2023

L'Arboç, 10/05/2023 10:23:57

Dia de pilars


Foto: pilar del president Font: © Jaume Ventura

Un any més, i com és tradicional, es va celebrar al nucli arbocenc de la Llacuneta l'aplec del folklore local en la seva expressió més jove. Els balls infantils de diables, pastorets, elenc i bastoners juntament amb nans i gegantons, el Garotet i els Minyons amb la canalla com a protagonista, van delectar el nombrós públic assistent.

Els Minyons van fer sis pilars de quatre que anaven intercalant entre les actuacions de les diferents entitats participants. No va quedar cap canalla sense protagonisme i fins i tot el president de la colla va tenir el seu pilar homenatge en el dia del seu aniversari.

Va ser una festa molt agradable on els més menuts són protagonistes i s'ho passen d'allò més bé. La festa va acabar amb coca i beure per tothom gentilesa de l'Ajuntament de l'Arboç.

La Llacuneta és un nucli agregat al municipi de l'Arboç, a la riba esquerra de la riera de Marmellar. Documentat des de l'any 1023, el nucli de la Llacuneta el formen un conjunt de masies i l'ermita de Sant Antoni Abat. D'estil popular, aquesta ermita consta d'una sola nau amb un portal adovellat de punt rodó.

L'Aplec a l'ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta és un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de l'Arboç conjuntament amb la Parròquia de Sant Julià de l'Arboç.



 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat