banner est whatsapp

L´Auditori Municipal de l´Arboç acollirà un taller sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal

L'Arboç, 19/10/2023 18:47:59

El pròxim dilluns 23 d´octubre a les 6 de la tarda. Anirà a carrer de Claudia Alonso, Infermera de la Unitat de Dol de l´Hospital Sant Joan de Déu


L'Auditori Municipal de l'Arboç acollirà dilluns 23 d'octubre un interessant taller sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal organitzat per l'Ajuntament de l'Arboç.

El taller, que és gratuït i d'entrada lliure, començarà a les 6 de la tarda, i anirà a càrrec de Claudia Alonso Granados, infermera de la Unitat de Dol de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La Claudia és especialista en pediatria, màster en Infermeria escolar, màster en Cures d'infermeria a infants i adolescents, postgrau en Atenció prehospitalària urgent i postgrau en Intervenció en Pèrdua, Dol i Crisi, a més de formació en acompanyament sistèmic.

La Clàudia treballa a l'hospital Sant Joan de Déu des del 2008 com a infermera de l'UCI neonatal, formant part de la comissió de cures pal·liatives neonatals des de 2014. Actualment, desenvolupa la seva tasca professional a la Unitat de Dol de SJD fent l'acompanyament emocional durant tot el procés de dol a les persones que perden un nadó en aquest hospital.

El dol gestacional, perinatal i neonatal encara és un dol desautoritzat. Les persones que pateixen la pèrdua d'un nadó durant la gestació, el part o el període neonatal, es troben amb una societat que no els sap acompanyar i que els empeny a viure aquest dol en silenci. El passat diumenge 15 d'octubre es va commemorar el dia internacional per a visibilitzar i donar a conèixer aquest dol i reivindicar el suport i l'atenció a les persones que pateixen la pèrdua.

L'estructura del taller és la següent:
· Presentació: Com arribem?
· Introducció al concepte de dol i especificitats del dol perinatal, gestacional i neonatal.
· Importància de la creació de records tangibles. Què podem fer si no en vam poder crear.
· Recursos d'ajuda: llibres, pel·lícules, documentals, etc.
· Dinàmica de reconeixement de les mateixes emocions, eines i necessitats detectades

#arboç #larboç #ràdiolarboç #ràdiobaixpenedès #Penedès #BaixPenedès #vegueriapenedès #vegueriapenedes #ràdio #radio #radiobaixpenedes #radiolarboç #radiolarboc

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat