banner est whatsapp

El Consell Comarcal del Baix Penedès anuncia la 1a Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca per promoure i protegir aquest patrimoni

L'Arboç, 11/06/2024 10:29:38

Bonastre acollirà la presentació de "Rebló" i l´exposició itinerant "Les rutes de Pedra Seca del Baix Penedès" aquest dissabte 15 de juny


El Consell Comarcal del Baix Penedès va presentar durant el matí d'ahir dilluns la 1a Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca del Baix Penedès, que tindrà lloc a Bonastre el pròxim dissabte 15 de juny. Aquesta nova coordinadora, que portarà per nom "Rebló" – la pedra petita que es posa a la base de les construccions –, estarà integrada per tots els equips que fan treballs de conservació de la pedra seca als diferents municipis de la comarca. L'objectiu principal serà coordinar accions de conservació i promoció de la pedra seca, un element essencial de la història i del paisatge del Baix Penedès. Ramon Rovira, conegut margener, en serà el president.

El mateix dia 15 de juny, a les 10 del matí, al Centre Cívic la Societat de Bonastre, tindrà lloc la presentació de l'exposició itinerant "Les rutes de Pedra Seca del Baix Penedès". Aquesta exposició és una realitat gràcies a l'esforç conjunt de les Àrees de Turisme i Cultura del Consell Comarcal, i presentarà 14 rutes de pedra seca a 14 municipis del Baix Penedès, cadascuna amb el seu codi QR i a Wikiloc. Magí Pié, conseller comarcal de Turisme, ha explicat que l'objectiu "és potenciar el turisme de la pedra seca, que es troba a tots els municipis del Baix Penedès, sobretot a l'interior".

El Baix Penedès compta amb un gran nombre de construccions de pedra seca, al voltant de 1500 barraques, que són un tret molt característic del paisatge de la comarca. Aquesta tècnica de construcció tradicional només fa servir pedres i terra, sobreposant-les i encaixant-les fins a construir les barraques. Josep Ràfols, conseller comarcal de Cultura, ha destacat la importància de salvaguardar i protegir aquest patrimoni del qual el Baix Penedès és un dels màxims exponents de Catalunya. Al mateix temps, considera que és una oportunitat per captar turisme cap a l'interior de la comarca.

L'exposició que s'inaugurarà dissabte a Bonastre tindrà caràcter itinerant i es podrà veure a tots els municipis de la comarca que ho demanin. Aquesta exposició està subvencionada per la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme de la Diputació.

Font: Redacció - Consell Comarcal del Baix Penedès

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat