banner est whatsapp

Nou espai web del sistema de recollida porta a porta dels residus de l´Arboç, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès

L'Arboç, 26/04/2011

Amb l´objectiu de donar a conèixer el projecte residu zero i posar a l´abast de tothom tota la informació que es disposa, els ajuntaments de l´Arboç, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès estrenen aquests dies un nou espai web.


Amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte residu zero i posar a l´abast de tothom tota la informació que es disposa, els ajuntaments de l’Arboç, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès estrenen aquests dies un nou espai web. En ell es troba tota la informació dels projectes i activitats que es porten a terme, de forma conjunta i individual, al voltant de l´estratègia d´assolir el residu zero i del sistema de recollida porta a porta de recollida dels residus urbans.

A través de http://mediambient.arbocenc.org/ es pot accedir a la informació sobre la recollida de les fraccions segons un calendari preestablert i en el mateix punt de generació dels residus, així com dels resultats del porta a porta versus el sistema de contenidors a la vorera, entre d’altres. En aquest sentit, l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, ha recordat que els resultats de l’aplicació d’aquest sistema són molt positius en diferents aspectes. “S’assoleixen nivells de reciclatge del 70% mentre que la mitjana dels contenidors de vorera és de 35% Per tant, la fracció resta que acaba l’abocador o a l’incineradora és molt menor amb el porta a porta. Però a més, també es reflecteixen els resultats a nivell econòmic, ja que el disseny i la implantació s’han dut de manera adequada i el balanç econòmic és favorable tenint en compte l’aplicació del cànon i el retorn d’aquest. Això ens permet als tres ajuntaments no haver d’augmentar la taxa de la brossa i fins i tot al transcurs dels anys i la consolidació del sistema aquesta es podria veure rebaixada”.

L’Arboç realitza la recollida porta a porta des del 2009 i Sant Jaume dels Domenys i el nucli urbà de la Bisbal del Penedès des del 2010. El sistema és diferent segons la tipologia del municipi: a l’Arboç, a Sant Jaume dels Domenys es fa la recollida de dues fraccions, en canvi al nucli urbà de la Bisbal del Penedès es fa la recollida de les 4 fraccions.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat