banner est whatsapp

Caminada cultural per les fonts recuperades amb el programa de ràdio "Contes de la Terra"

L'Arboç, 11/05/2011

El passat diumenge 8 de maig, el programa Contes de la Terra de Ràdio l´Arboç va organitzar una caminada guiada pels encontorns per conèixer les fonts recuperades recentment per l´Ajuntament


El passat diumenge 8 de maig, el programa Contes de la Terra de Ràdio l´Arboç va organitzar una caminada guiada pels encontorns per conèixer les fonts recuperades recentment per l´Ajuntament
 
La sortida es va fer a les 8 del matí des de la Rambla Gener i en direcció a l´antiga depuradora d´aigües passant pel Camí del Pantà, tot seguint desviant-se per un altre itinerari més directe que antigament utilitzaven les dones arbocenques per anar als safaretjos a rentar la roba.
 
Passant per l´antiga depuradora es va anar a la font de Beu i tapa, el molí de la Coloma, un antic molí de gra en estat ruïnós i que encara conserva alguns dels seus murs i part del canal hidràulic que el movia. Es va continuar per la Font Sana i la font del Pastor a la resclosa de la riera de Marmellar. A mig camí es va fer una paradeta per esmorzar al magnífic bosc de pins pinyoners que hi ha proper a la mateixa resclosa.
 
Josep Roquer , director del programa de ràdio l´Arboç "Contes de la Terra", va ser l´encarregat de guiar la caminada i fer les explicacions sobre cada una de les fonts i el molí. Roquer també va desvetllar la localització dels antics safaretjos, que ara mateix son invisibles degut a les terres i a la vegetació que els ha cobert. Tant el molí com els safaretjos recentment localitzats estan pendents de les tasques de condicionament i recuperació degut al seu valor històric, segons va assegurar, ja que ell mateix va ser testimoni jove de quant aquests indrets eren vius i plens d´activitat humana. Fins i tot va parlar de quant es pescava i es cuinava amb l´aigua de la riera.
 
La caminada va seguir en direcció al pont de Ferro passant la riera, desprès per La Masieta , El Papiol i finalment arribant a l´Arboç per la Plaça de la Badalota.
 
Un total de 12 persones van participar en aquesta sortida, que va gaudir d´un bona meteorologia, tret d´una mica de fang enganxat al calçat que es va solventar netejant-lo amb l´aigua que baixava per la riera de Marmellar procedent de la tempesta del dia anterior, al creuar per sota del Pont de Ferro amb els pantalons arremangats.
 
L´esclat de verds i la exuberància de la natura en aquesta època de l´any van arrodonir aquesta interesant caminada cultural.

Font: Ajuntament de l´Arboç

[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
dfgfjhgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat