banner est whatsapp

Taller casteller a Coma-ruga a càrrec dels Minyons de l´Arboç

L'Arboç, 08/06/2011

Un grup de gent de la colla castellera Minyons de l´Arboç van dur a terme un taller casteller a l´escola pública "Els Secallets" de Coma-ruga. Aquest taller es va fer fora de les hores lectives, a l´interior del gimnàs de l´escola. Hi van assistir 40 nenes i nens de 3 a 12 anys. També van participar algunes mares i pares.


Un grup de gent de la colla castellera Minyons de l’Arboç van dur a terme un taller casteller a l’escola pública “Els Secallets” de Coma-ruga. Aquest taller es va fer fora de les hores lectives, a l’interior del gimnàs de l’escola. Hi van assistir 40 nenes i nens de 3 a 12 anys. També van participar algunes mares i pares.

El cap de colla, Josep Maria Vera i el casteller de la tècnica Fabio Varas van iniciar l’activitat fent una petita explicació sobre l’activitat castellera. També es van repartir unes fulles explicatives (díptics) que contenien els horaris i llocs d’assaig de la colla. A continuació es van dur a terme algunes tècniques castelleres, treballant els passos bàsics amb els alumnes que van participar amb la participació de les mares i pares presents que van ser a la pinya.

El taller va durar aproximadament 1 hora, i va ser d’allò més divertit i constructiu. La junta directiva de l’entitat pretén promoure la realització d’aquests tallers castellers, com a fórmula per apropar la cultura castellera als centres educatius, i estimular la participació i coneixença del fet casteller entre els mes joves i les seves famílies.

Cal destacar que a més, es reforça la participació i protagonisme de castelleres i castellers joves de la colla en la realització d’aquestes activitats, de gran contingut pedagògic i cultural, on son, juntament amb la canalla que participa, els veritables protagonistes.

La Família creix

Una vegada més ens sentim d’enhorabona pel naixement del Izarbe Jané, filla de la Montse Baseca i el Lluís Jané, nascuda a l’Hospital del Vendrell el dia 11 de Maig a les 09:25h del mati amb un pes de 3,125Kg i una alçada de 47 cm Cal destacar que la petita Izarbe ja li hem fet entrega de la camisa minyona.

Des d’aquestes línies volem felicitar molt particularment les famílies del nou nat, com es el cas de la família Jané, ben coneguda en el nostre territori per la seva tradició castellera, presents en totes les etapes que han estat el Minyons de l’Arboç des de l’any 1958, havent actualment en actiu tres generacions, des de l’avi Josep Jané, el pare de la criatura, l’ex-cap de Colla Lluís Jané, el tiet Pep i cosins i cosines com l’Alison, Joel i la Ione.

Font: Minyons de l´Arboç

: Izarbe Jané amb la Montse i el Lluís
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat