banner est whatsapp

Els alumnes de Cunit i l´Arboç finalitzen els cursos de català per a adults

L'Arboç, 15/06/2011

El curs 2010-2011, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) -mitjançant el Servei Comarcal de Català del Baix Penedès- ha organitzat els cursos de català per a adults en diferents municipis de la comarca.


 El curs 2010-2011, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) -mitjançant el Servei Comarcal de Català del Baix Penedès- ha organitzat els cursos de català per a adults en diferents municipis de la comarca.

 

A Cunit i l´Arboç, en conveni amb els respectius ajuntaments, s´hi ha dut a terme una oferta molt similar: cursos inicials i bàsics, molt centrats en l´aprenentatge oral de la llengua, i cursos a distància amb suport municipal, més orientats a la llengua escrita. En total, a Cunit s´hi han fet 6 cursos presencials, i 12 cursos a distància, als quals s´hi han inscrit 159 alumnes i, a l´Arboç, s´hi han dut a terme 4 cursos presencials i, també, cursos a distància amb tutories, amb un total de 112 alumnes.

 

El 10 de juny, a la Casa de Cultura de l´Arboç, alumnes, professors s´han reunit per tancar el curs, acompanyats de la regidora d´Educació i Promoció Cultural, Mercè Calaf, i la coordinadora d´Ensenyament del CNL de Tarragona, M. Jesús Clua, que han coincidit a destacar la importància de posar en pràctica tot el que havien après. Com a activitat complementària, els alumnes dels diferents nivells han elaborat un mural explicant els motius pels quals és útil estudiar català, que quedarà penjat a l´entrada de la Casa de Cultura durant un temps.

 

El dimarts següent, el 14 de juny, ha estat el torn de Cunit, a l´Escola de Formació Dolors Paul, lloc on s´han dut a terme tots els cursos d´aquest municipi. Tant l´actual alcaldessa, Montserrat Carreras, com la directora del CNL de Tarragona, Rosa. M. Ibarz, han manifestat la voluntat d´ambdues parts de continuar treballant per organitzar cursos al municipi i han animat els alumnes perquè no defalleixin en el procés d´aprenentatge de la llengua del nostre país. Com a tancament del curs, s´ha passat un vídeo, que també serà accessible a través d´Internet, en el qual uns quants alumnes de cada curs han mostrat la feina feta al llarg de l´any explicant contes, rondalles i embarbussaments.

 

A més, en tots dos municipis, per commemorar l´Any Maragall, s´ha passat un vídeo amb el poema “La vaca cega”, de Joan Maragall, que prèviament els alumnes havien treballat a classe.

 

Tancat aquest curs escolar és l´hora que el CPNL i els ajuntaments que ho desitgin comencin a planificar el nou curs. Esperem que a partir del dia 1 de setembre ja estiguem en disposició d´informar sobre les dates i els horaris d´inscripció dels nous cursos. Per a més informació: Servei de Català del Baix Penedès. Tel. 977 15 71 75, baixpenedes@cpnl.cat.

 

15 de juny de 2011

 

 

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l´any 1989 com a òrgan territorial d´aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l´extensió territorial del coneixement i l´ús de la llengua catalana.

 

Més informació: www.cpnl.cat

Font: CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÚÍSTICA

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
dfgfjhgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat